Whey concentraat of whey isolaat?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen ervoor kiezen een eiwitpoeder supplement tot zich te nemen. In de sportwereld is het intussen niet meer weg te denken. Eiwitpoeder is eenmaal een superhandige methode om je eiwitinname te verhogen. Het gaat hier dan ook om een aanvulling van de eiwitten, geen vervanging. Als we het over eiwitpoeder hebben komt het woord 'whey' vaak te vallen. Hiervan zijn 2 soorten: concentraat en isolaat. Maar welke moet je nu kiezen?

Sowieso zit je met beide varianten nooit verkeerd. Beide soorten eiwitpoeder geven je eiwitinname een flinke boost. Eiwit helpt onder andere bij het opbouwen van spieren en massa, beter spierherstel, spierbehoud en afvallen. Wanneer je hogere eisen stelt aan je eiwitpoeder supplement kom je al gauw uit bij de Whey isolaat. 

Whey isolaat is hoger in eiwitten, lost gemakkelijker op in vloeistoffen, bevat minder calorieën, koolhydraten en vetten, wordt sneller opgenomen in ons lichaam en zorgt voor snellere insuline responsen. 

De Whey isolaat kan om deze redenen beter geschikt zijn voor je als je:

- Probeert af te vallen en hierdoor minder calorieën binnen wilt krijgen.

- Als je na je training nog sneller je spieren wilt voeden met eiwitten.

- Als je lactose intolerant bent (whey isolaat bevat minder lactose, dan normale whey). De Whey isolaat van A Pro87 Nutrition is zelfs lactose arm. 

- Als je een extreem low-carb dieet volgt.

Whey isolaat is dus een subtiele verbetering van whey concentraat. Beide varianten hebben vele positieve effecten op ons lichaam, prestaties en herstel. Als je dus niet (al te streng) op dieet bent of lactose-intolerant bent is de whey concentraat een uitstekende optie! 

 

 

 

Bron: Redactie Men’s Health. (2018, 9 augustus). Whey of whey isolaat eiwitten, welke heb ik nodig? Men’s Health. https://www.menshealth.com/nl/voeding/a23579472/whey-of-whey-isolaat/
 

 

 

Terug naar blog