Gewichtsverlies met voedingssupplementen

Het bereiken van je gewichtsverlies doelen is zojuist makkelijker geworden met de Weight Loss starter kit van A Pro87 Nutrition.

 

Supplementen kunnen handig zijn als je een dieet volgt. Hierbij zijn 2 dingen van belang; het beheersen van de eerlust en het verhogen van het energieverbruik van je lichaam.

 

In de Weight loss starter kit van A Pro87 Nutrition vind je onder andere de 100% Whey Isolate. Nu zul je je wellicht afvragen wat dit hoogwaardige eiwitpoeder in dit pakket doet. Eiwitpoeder is een goed supplement om te gebruiken wanneer je wilt afvallen. Bij het verhogen van je dagelijkse inname eiwitten, vergroot de verzadiging, helpt het de bloedsuikerspiegel te reguleren en droge spiermassa te behouden. Dit laatste kan dan weer je metabolisme verhogen.

 

Naast de 100% Whey Isolate zijn er ook andere supplementen die erg handig kunnen zijn bij het volgen van een dieet. Voor het verhogen van je energieverbruik kun je gebruik maken van thermogene supplementen. De Pro Burn en Pro Metabol burn bevatten meer dan 18 actieve ingrediënten ten behoeve van de vetverbanding, waaronder caffeine en groene thee extract. De CLA (omega 6 essentieel vetzuur) zou de lichaamssamenstelling kunnen veranderen en gewichtsverlies vergemakkelijken door het metabolisme te veranderen. 

 

 

 

 

Bronnen:
  1. Benjamin, S., Prakasan, P., Sreedharan, S., Wright, A.-D. G., & Spener, F. (2015). Pros and cons of CLA consumption: an insight from clinical evidences. Nutrition & Metabolism, 12. https://doi.org/10.1186/1743-7075-12-4
  2. den Hartigh, L. J., Wang, S., Goodspeed, L., Wietecha, T., Houston, B., Omer, M., … Chait, A. (2017). Metabolically distinct weight loss by 10,12 CLA and caloric restriction highlight the importance of subcutaneous white adipose tissue for glucose homeostasis in mice. PLoS ONE, 12(2). https://doi.org/10.1371/journal.pone.0172912
  3. Eynard, A. R., & Lopez, C. B. (2003). Conjugated linoleic acid (CLA) versus saturated fats/cholesterol: their proportion in fatty and lean meats may affect the risk of developing colon cancer. Lipids in Health and Disease, 2, 6. https://doi.org/10.1186/1476-511X-2-6
  4. Gonçalves, D. C., Lira, F. S., Carnevali, L. C., Jr, Rosa, J. C., Pimentel, G. D., & Seelaender, M. (2010). Conjugated Linoleic Acid: good or bad nutrient. Diabetology & Metabolic Syndrome, 2, 62. https://doi.org/10.1186/1758-5996-2-62
  5. Kim, Y., Kim, J., Whang, K.-Y., & Park, Y. (2016). Impact of Conjugated Linoleic Acid (CLA) on Skeletal Muscle Metabolism. Lipids, 51(2), 159–178. https://doi.org/10.1007/s11745-015-4115-8
  6. Kreider, R. B., Ferreira, M. P., Greenwood, M., Wilson, M., & Almada, A. L. (2002). Effects of conjugated linoleic acid supplementation during resistance training on body composition, bone density, strength, and selected hematological markers. Journal of Strength and Conditioning Research, 16(3), 325–334.
  7. Lehnen, T. E., da Silva, M. R., Camacho, A., Marcadenti, A., & Lehnen, A. M. (2015). A review on effects of conjugated linoleic fatty acid (CLA) upon body composition and energetic metabolism. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12. https://doi.org/10.1186/s12970-015-0097-4
  8. Salas-Salvadó, J., Márquez-Sandoval, F., & Bulló, M. (2006). Conjugated linoleic acid intake in humans: a systematic review focusing on its effect on body composition, glucose, and lipid metabolism. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 46(6), 479–488. https://doi.org/10.1080/10408390600723953
  9. Whigham, L. D., Watras, A. C., & Schoeller, D. A. (2007). Efficacy of conjugated linoleic acid for reducing fat mass: a meta-analysis in humans. The American Journal of Clinical Nutrition, 85(5), 1203–1211. https://doi.org/10.1093/ajcn/85.5.1203
 
Terug naar blog