Supplementen voor spiermassa

Zoek je naar beste supplementen voor spieropbouw? Velen van ons zwoegen zich in het zweet om spiermassa op te bouwen. Het is inmiddels bekend dat er diverse voedingssupplementen bestaan om je daarin te ondersteunen en het proces gemakkelijker en sneller te laten verlopen. Zo kunnen supplementen als creatine, beta-alanine, eiwitpoeder, pre-workouts en elektrolyten jouw spieropbouwende doel ondersteunen. Maar welke supplementen zijn nu het best als het gaat om spieropbouw? 

 

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder zoals Whey Concentraat en Whey Isolaat zijn een handige bron van eiwitten met een goede werking. Daarnaast bevat een eiwitpoeder weinig calorieën en zijn ze gemakkelijk in een spieropbouwend dieet te verwerken. Eiwitten zijn nodig voor de opbouw van spiermassa. Vanwege de snelle verteringssnelheid zijn de aminozuren kort na consumptie al beschikbaar voor je spieren. Tevens bevat wei eiwit een hoog leucine gehalte dat nodig is om het proces van spiereiwitsynthese in te schakelen. Om deze 2 redenen draagt de consumptie van een wei eiwitshake na een training beter bij aan spieropbouw dan zonder een eiwitshake. 

 

Creatine

Creatine is een van de meest onderzochte voedingssupplementen in de fitnessindustrie. Het is bewezen dat creatine krachtprestaties verbetert, wanneer het consistent en langdurig wordt gebruikt. Gebruik hiervoor de 100% creatine monohydraat of de Kre-alkalyn capsules. Creatine wordt beschouwd als een van de beste supplementen voor spiermassa.

 

BCAA's

BCAA's bevatten leucine. Leucine werkt als een soort 'trigger' om de snelheid van spiereiwitsynthese te verbeteren. BCAA's bieden alleen de belangrijkste eiwitbouwstenen voor je spieren en bevatten doorgaans weinig koolhydraten, vetten en suikers. BCAA's zijn heel geschikt om mee af te vallen en bij spieropbouw terwijl je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt.

 

De beste manier om spieren op te bouwen in een combinatie van krachttraining en een voldoende dagelijkse eiwitinname. Door de 3 bovengenoemde supplementen voor spiermassa op te nemen kun je de kans op spieropbouw vergroten. 

 

 

 

 

 

 

 Cintineo, H., Arent, M., Antonio, J. and Arent, S. (2018). Effects of Protein Supplementation on Performance and Recovery in Resistance and Endurance Training. Frontiers in Nutrition, 5.
Churchward-Venne TA1Breen LDi Donato DMHector AJMitchell CJMoore DRStellingwerff TPhillips SM. (2013) Leucine supplementation of a low-protein mixed macronutrient beverage enhances myofibrillar protein synthesis in young men: a double blind, randomized trial. Am J Clin Nutr. 2014 99(2):276-86
Terug naar blog